2024. május 14. - Bonifác

A Tapintható láthatatlan

A Budapest-Budavár Rotary Club egyik feladatának tekinti, hogy a csökkentlátó gyerekek makettek segítségével megismerhessék Magyarország nevezetességeit. Januárban jótékonysági koncertet szerveznek annak érdekében, hogy elkészíttethessék a Budai Vár maket
2007. december 10. hétfő 16:13 - Hírextra

A Budapest-Budavár Rotary Club már több helyen kezdeményezte és szervezte meg, hogy a csökkent látó gyerekek művészi makett formájában ismerkedjenek meg a való világgal.

A Szentháromság téren álló makett - Farkas Ádám szobrászművész alkotása - az egyik példa erre, de több másik városban, így Egerben és Kecskeméten is készítettek efféle tapintható látképet.

A tervek már készen állnak arra, hogy a világörökség részét képező Budai Vár látképét is tapintani lehessen a pesti felső rakparton - olvasható a jótékonysági szervezet közleményben -, de szűkösek az anyagi körülmények.

Ezért jótékonysági koncertet szerveznek január 5-én az Andrássy Egyetem dísztermében. A műsoron Mozart-műveket ad elő a Kodály vonósnégyes.

A hangverseny bevételét a Tapintható láthatatlan program keretében megvalósuló új szobor megvalósítására ajánlják fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását