2022. július 2. - Ottó

Időközi választások Pécsett

Időközi választást tartanak ma Pécs 7. számú választókörzetében, hogy betöltsék a szeptemberben lemondott Mellár Tamás fideszes képviselő helyét.
2007. december 9. vasárnap 09:45 - Hírextra

A posztért Inkei-Farkas Márton az MDF, Páva Zsolt egykori polgármester a Fidesz-KDNP-Összefogás Pécsért Egyesület, valamint Weller János korábbi városatya, az SZDSZ-MSZP jelöltje verseng.
A belvárosi választókerület mintegy négy és félezer választópolgára reggel hat és este hét óra között, hat szavazókörben adhatja le voksát. A jelöltek közül az nyer, aki több érvényes szavazatot kap.
Az időközi választás végeredménye nem változtatja meg a pécsi közgyűlés erőviszonyait, az MSZP-SZDSZ koalíció marad többségben.

Mellár Tamás, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) közgazdász professzora szeptember 6-án jelentette be, hogy lemond mandátumáról, mert úgy érzi, nincs eredménye a városért tett erőfeszítéseinek. Inkább folytatja oktatói és kutatói munkáját a PTE-n.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását