2024. március 29. - Auguszta

Első magyar világbajnoki cím

Magyarország első vb-címét szerezte versenytáncban a Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda kettős, amely szombaton megnyerte Vilniusban az IDSF latin-amerikai táncok világbajnokságát.
2007. december 9. vasárnap 13:30 - Hírextra

A hazai szövetség helyszíni beszámolója szerint a duó magabiztosan utasította maga mögé legfőbb riválisait. A második helyen a szintén remekül teljesítő olasz Stefano Di Filippo, Anna Melnikova duó zárt, a bronzérmet pedig a szlovén Matej Krajcer, Iwona Gloczak páros szerezte meg.

Szépen táncolt az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős is, mely pályafutása első vb-jén a 49-52. helyet szerezte meg a 83 párost felvonultató mezőnyben. A spanyol színekben versenyző Tóth Orsolya és párja, Edgar Marcos a 28-29. helyen végeztek.

A világbajnokságot a helyszínen szurkolta végig Elbert Gábor sportszakállamtitkár is, aki a döntő után elismerően nyilatkozott a magyar sikerről:

"Nagyszerű világversenynek lehettem nézőként szemtanúja. Melindáék évek óta a magyar táncsport utazó nagykövetei, régóta várnak erre a sikerre, és sokat tettek ezért a győzelemért."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását