2024. május 10. - Ármin, Pálma

Új kutatás indul

A Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány bemutatja az olasz-lengyel együttműködésben megvalósuló, a migránsok integrációját célzó EU-s Interreg projektet és migrációs kutatást.
2007. december 7. péntek 22:00 - Hírextra

Az Olasz Marche Régió Önkormányzata együttműködést kezdeményezett magyar, lengyel és másik 5 balkáni ország szervezeteivel, hogy egy új kísérleti modellprogramot dolgozzon ki területfejlesztési célzattal az "újonnan érkezők" integrációját érintő kérdéskörben az oktatás, a kultúra és a vállalkozásfejlesztés területén. Az olasz önkormányzat felismerte, hogy a bevándorlók, vagy újonnan érkezők alapvetően hozzájárulnak egy adott terület, település vagy kerület társadalmi-gazdasági fejlődéséhez.

A magyar partner, a Józsefvárost választotta a projekt helyszínének, míg Lengyelországban Varsó külvárosában illetve Olaszországban három tengerparti kistelepülésen valósul meg a projekt.
A projekt keretén belül egy szektorokon átnyúló, minden érintett társadalmi szereplőt bevonó hálózat alakul, amely elsősorban helyi szintű migrációs akciótervet dolgoz ki. A hálózatban résztvesz a helyi önkormányzat, oktatási és kulturális intézményei, az önkormányzati testület frakcióinak szakértői, civilszervezetek, migránsok és szervezeteik, kisebbségi önkormányzatok, szakszervezetek, kamarák, vállalkozások, stb. A VIII. kerületi migrációs hálózat munkájába bevonja a kerületi Együtt hálózat és az első országos Migrációs Hálózat tagjait, amely a Menedék Egyesület kezdeményezésére jött létre Magyarországon.

Az első találkozó megszervezésére 2007. november 22-én került sor, amelynek keretében bemutatásra került a projekt és egy az MTA és ICCR Alapítvány által 2007. áprilisától júniusáig lefolytatott migrációs kutatás.

2008. márciusáig egy a VIII. kerület sokszínűségét bemutató kulturális fesztivál kerül megszervezésre a nagyközönség részére a Fűvészkertben és más kerületi helyszíneken; az újonnan érkezők, magyar pedagógusok, óvodai és bölcsődei szakemberek képzéseken vehetnek részt, továbbá oktatási, munkáltatói és vállalkozásfejlesztési kiadványok készülnek, illetve még számos egyéb tevékenységben, programon vehetnek részt a kerületi hálózat tagjai, az újonnan érkezők és a nagy közönség.

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását