2024. április 30. - Katalin, Kitti

Biblikus konferencia

Kelet-Közép-Európa népességének 80 százaléka hisz Istenben, 72 százaléka pedig valamely nagy történelmi egyház tagja - áll a 20. nemzetközi biblikus konferencia kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyben 2008-ban végzett felmérésekre hivatkozna
2008. augusztus 19. kedd 13:20 - Hírextra
A Szegeden A Biblia szíve címmel augusztus 31. és szeptember 2. között rendezendő konferenciát a Biblia évével is összekapcsolják, s az előadások témájának középpontjában az imádság szerepel - mutat rá a közlemény.

A konferencia közleménye megállapította, hogy a hívek az egyes országokban eltérő mértékben követik saját egyházuk hivatalos véleményét és fogadják el vezetőik nézeteit. "Egy azonban közös, valahogyan imádkoznak, és átörökítik a bibliai imák irodalmát", ezért vizsgálja az imák szerepét az emberek életében a mostani szimpózium - tette hozzá a dokumentum.

Az imádsággal kapcsolatban a szegedi konferencia szervezői megállapították: "talán nem lehet magánügynek tekinteni azt, ami a magyar lakosság 80 százalékának legbensőbb érzésvilágát határozza meg". Ugyanis felmérés szerint Kelet-Közép-Európa népességének 80 százaléka hisz Istenben, 72 százaléka pedig valamely nagy történelmi egyház tagja.

A konferencián tájékoztatásuk szerint budapesti bécsi, debreceni, gyulafehérvári, innsbrucki, kolozsvári, regensburgi, prágai, saarbrückeni, szarajevói és zágrábi teológusok tartanak előadást.
Az eseményhez kapcsolódóan szeptember 1-én a Biblia művészeti hatástörténetéből nyílik kiállítás a szegedi Móra Ferenc Múzeumban.

A konferencia védnöke lesz Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök, Jakubinyi György gyulafehérvári érsek és Fodor György, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását