2024. május 2. - Zsigmond

Tizenöt embert simán megölhetne

Legalább tizenöt ember megöléséhez elegendő mérget tárol az az újonnan felfedezett óriási köpködő kobra, amelyre egy természetvédő csoport pénteki bejelentése szerint Kenyában bukkantak rá.
2007. december 7. péntek 22:20 - Hírextra

A WildlifeDirect nevű szervezet közleménye szerint a mintegy kétméteresre megnövő hüllő a maga nemében a legnagyobb a világon. Az újonnan felfedezett kígyófajt Naja Ashei névre keresztelték - ezzel James Ashe-re emlékeznek, aki Kenyában, egy hüllőkben gazdag térségben kígyófarmot létesített. Ashe volt az első, aki elfogott egy az átlagosnál nagyobb köpködő kobrát még 1960-ban és először feltételezte, hogy külön fajról van szó.

A halálos mérgüket több méter távolságra kilövellni képes köpködő kobrák nagy számban élnek Kenyában. A természetvédő csoport elnöke, Richard Leakey egy közleményben "izgalmas felfedezésnek" nevezte az új faj azonosítását, ami értékelése szerint bizonyítja, hogy még sok ismeretlen faj létezik - de azt is, hogy még több pusztul ki élőhelyének zsugorodása következtében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását