2024. május 7. - Gizella

Több rendőrt szeretne a polgármester

Több rendőrt szeretne a közterületekre Kaposvár polgármestere, s ennek érdekében továbbra is kész anyagilag is támogatni a városi kapitányságot. Szita Károly erről pénteken a városházán, a kaposvári rendőrkapitánnyal közös sajtótájékoztatón beszélt.
2007. december 7. péntek 14:54 - Hírextra

"Kaposvár nyugodt város, cél, hogy az is maradjon" - mondta az önkormányzat vezetője, hozzátéve: ezért vállalták, és vállalják ezután is, hogy a város költségvetéséből segítik feladataik teljesítésében a rendőrséget.

Szita Károly hangsúlyozta: rendkívül fontosnak tartja, hogy a kaposvári családok félelem nélkül engedhessék gyermekeiket egyedül az iskolába, szórakozóhelyekre, nyugodtan sétálhassanak az utcán, ne érezzék magukat, értékeiket veszélyben. Ezért is kötöttek egy, a város támogatását kifejezésre juttató együttműködési megállapodást a rendőrséggel, azzal a kitétellel, hogy több rendőrt szeretnének látni a kaposvári közterületeken - tette hozzá.

Ennek az együttműködésnek köszönhetően jelenleg már 36 körzetben van a lakossággal közvetlen kapcsolatot tartó, úgynevezett posztos rendőr, két lakótelepen működik rendőrőrs, amelyhez az önkormányzat biztosított irodát, a város 12 pontján 17 millió forintért kamerákat szereltek fel önkormányzati forrásból, további személygépkocsikat, mobiltelefonokat, számítógépeket vásároltak a rendőröknek - sorolta a város eddigi hozzájárulását a rendőrség munkájához a polgármester.
Közölte, az önkormányzat 2,4 millió forint önerőt vállalva részt vett az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium közterületi közbiztonság javítására közelmúltban kiírt pályázatán, s nyert hétmillió forintot. Ebből az összegből egyebek mellett Kaposvár egyik városrészében gyalogosközlekedésre figyelmeztető sárga villogókat szereltek fel egy iskola és óvoda közelében, félmillió forinttal támogatják a polgárőrséget, a szabálytalanságokat, illetve az ezzel kapcsolatos rendőri intézkedéseket rögzítő kamerákat vásárolnak a rendőrség járőrautókba, valamint közel négymillió forintot a közterületeken szolgálatot teljesítő rendőrök túlóradíjának kifizetésére fordítják.

Mergancz Sándor kaposvári rendőrkapitány azt mondta, igyekeznek megfelelni a város által megfogalmazott elvárásoknak.

Megerősítve a polgármester szavait közölte: Kaposvár biztonságos város. Nem történtek durva bűncselekmények, a szervezett bűnözés is "elkerülte" a város.

Elmondása szerint az idén 25 százalékkal csökkent - valamivel háromezer fölött van - az ismertté vált bűncselekmény száma az előző évhez viszonyítva, ami köszönhető annak is, hogy nagyobb figyelmet fordítanak a megelőzésre, a közterületi jelenlétre.

A kapitányság vezetője jelezte: januártól a megyei rendőrség állománya egy 116 fős határőrszázaddal bővül. Kérni fogják a segítségüket a közterületeken végzett ellenőrzésekhez, valamint a rendezvények biztosításához - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását