2024. április 26. - Ervin

A pártok vezetőihez fordul a Nők a pályán egyesület

A 2010-es parlamenti választáson magukat megmérettető pártok vezetőihez fordul a Nők a pályán egyesület, a szerveződés ugyanis azt tapasztalja, hogy a pártok eddigi megszólalásaiban nehéz azonosítani, mit, hogyan és milyen eszközökkel kívánnak tenni a nők helyzetének javítása érdekében - közölte az egyesület elnöke szerdán az MTI-vel.
2010. február 17. szerda 18:04 - HírExtra
Tátrai-Novák Éva a közéletben aktív soktízezer nő nevében arra kéri a versengő pártok vezetőit, hogy programjaikban tegyék világossá: milyen szerepet szánnak világképükben a nőknek; választási programjuk mit tartalmaz a nők munkaerőpiaci, oktatási, tudományos, közéleti és politikai szerepvállalására vonatkozóan; hány egyéni és listás helyet töltenek be a női jelöltek.

Az egyesület elnöke szerint a női karriert egy mesterséges szűrő és a társadalom közönye állítja meg, a személyes biztonságot a családon belüli erőszak fenyegeti, az oktatásban és tudományos kutatásban pedig alig jut lehetőség a számukra.

A nők részvétele a politikában és a döntéshozatalban esetleges, sőt aránytalanul csekély, a női felsővezetők száma európai viszonylatban is kínosan alacsony - jegyezte meg Tátrai-Novák Éva, hozzátéve: a rendszerváltás óta tíz százalék körüli a nők aránya a parlamenti képviselők körében, ezzel világviszonylatban sereghajtónak számít az ország.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását