2024. április 30. - Katalin, Kitti

Bacon a kalapács alatt

Az ír Francis Bacon (1909-1992) "Ülő nő (Muriel Belcher portréja)" című festménye ígérkezik a Sotheby's aukciós ház december 12-13-i párizsi képzőművészeti árverésén a legnagyobb tételnek: becslések szerint 7,5 millió eurótól akár 10 millió euróig (2 mill
2007. december 7. péntek 08:08 - Hírextra
Az árverési cég 2001 óta rendezi meg december elején év végi kortárs művészeti aukcióját, s ha a várakozás beigazolódik, az "Ülő nő" állítja fel ebben a kategóriában idén a párizsi rekordot. Francis Bacon festményét, amely egy széteső fotelen összegörnyedő nőt ábrázol, egy amerikai gyűjtő adja el.

Az árverési ház 15-21 millió eruós összbevételt vár az aukciótól, amelynek egyik célját úgy fogalmazta meg közleményében, hogy erősíteni kell a kortárs művészet szerepét Párizsban, ahol a piac (ár)szintje már csaknem eléri a nemzetközit.

December 12-én Bacon műve mellett 40 alkotás kerül kalapács alá olyan művészektől, mint Robert Indiana, Jean Dubuffet, Nicolas de Stael, Christo, Niki de Saint Phalle vagy Pierre Soulages.
Másnap Arman, Klein, Vasarely, Hartung és mások mintegy száz művét árverezik.

Később rendezik meg 158 impresszionista és modern mester - köztük Rodin, Picasso, Matisse, Picabia - 158 alkotásának aukcióját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását