2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Afrikanisztikai Konferencia kezdődött

Magyarország és az afrikai államok gazdasági, kulturális kapcsolatainak erősítését szorgalmazták hazai Afrika-kutatók a témában pénteken Pécsett kezdődött konferencián.
2007. december 7. péntek 20:53 - Hírextra

Fontos lenne, hogy Magyarország minél hamarabb bekapcsolódjon az Európai Unió Afrika-fejlesztési politikájába és közreműködjön a kontinens új fejlődési irányának kidolgozásában - mondta Tarrósy István szervező az MTI-nek.

Magyarázata szerint az újabb külképviseletek nyitása, a magyar cégek afrikai befektetéseinek elősegítése, a kulturális együttműködés élénkítése különösen hasznos lehet az éhínséggel, szegénységgel küszködő államokban, Magyarországon pedig segíthet az afrikai emberek elfogadásában, befogadásában és hozzájuk kötődő esetleges sztereotípiák megváltoztatásában is.
Tarrósy István beszámolt arról, hogy a háromnapos Országos Afrikanisztikai Konferencián mintegy félszáz Afrikával foglalkozó irodalmár, nyelvész, politológus, történész és antropológus több mint harminc előadást hallgathat meg. A témák között Európa keleti felének, ezen belül Magyarországnak Afrikával kapcsolatos kulturális, gazdasági lehetőségei, a fekete kontinens hagyományai, s egyebek mellett a Magyarországon kialakult Afrika-kép szerepel.

A szervező szólt arról is, hogy jövőre nemzetközi afrikanisztikai találkozót terveznek, melynek szintén a baranyai megyeszékhely adna otthont.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását