2024. május 4. - Mónika, Flórián

Egyszarvú őzet találtak Olaszországban

A legendák unikornisához hasonló, homloka közepén egyetlen szarvat viselő őzet találtak egy olasz természetvédelmi területen - közölték szerdán a park vezetői. "A fantázia valósággá vált" - mondta Gilbero Tozzi, a pratói Természettudományi Intézet igazgat
2008. június 12. csütörtök 10:05 - Hírextra
Az egyéves, Unikornis névre hallgató őzbak fogságban született a toszkánai Prato város kutatóintézetének parkjában, Firenze közelében - mondta el Tozzi. Sajátossága feltehetően genetikai rendellenesség következménye, ikertestvéreinek két szarva van.
Tozzi, aki elmondta, hogy most először tapasztalt ilyen jelenséget, nem zárta ki, hogy az egyszarvú legendája is hasonló anomáliákra vezethető vissza.
A lóra emlékeztető, gyógyító képességekkel rendelkező egyszarvú legendája az egész történelmen átvonul, a középkortól Harry Potter kalandjaiig.
Szakértők szerint az egyszarvú agancsos ritka, de előforduló jelenség, sokkal ritkább azonban, hogy egyetlen szarva a homloka közepén van.
Fulvio Fraticelli, a római állatkert tudományos igazgatója szerint a szarv elhelyezkedése az állat életének korai szakaszában elszenvedett trauma következménye is lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását