2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Ugrálnak és fényképeznek

Többeket csábított már szabálytalanságra az M7-es autópálya részét képező kőröshegyi völgyhíd az átadása óta: sok autós a tiltás ellenére áll meg egy-egy fotó erejéig, hét bázisugró pedig a mélybe vetette magát, vállalva az esetleges bírságot is - számolt
2007. december 6. csütörtök 19:30 - Hírextra
Hanák Tímea elmondta, rendszeres probléma, hogy vannak akik nem tudnak ellenállni a kőröshegyi viaduktról nyíló gyönyörű panorámának, és megállnak fotózni, pedig az 1872 méter hosszú létesítményen nincs leállósáv, ezért szigorúan tilos és életveszélyes járművel megállni. Ennél is súlyosabb szabálysértésre szánta el magát még október közepén hét bázisugró, akiket a mintegy 90 méteres mélység csábított. Kora reggel furgon állt meg a híd közepén. Heten pattantak ki belőle, akik egy ideig sétáltak a híd korlátja mellett, mérlegelve, hogy a mélyben lévő munkaterület melyik pontjára érkezzenek, majd levetették magukat. Szerencsére egyik esetben sem történt eddig baleset - a hídmester beszámolója szerint.

A bázisugrókat feljelentette az autópálya mérnöksége.
Mint kiderült, korántsem egyszerű feladat a rendőrségnek megállapítania, pontosan miféle jogszabályt sértettek meg a mélység szerelmesei. A területileg illetékes siófoki rendőrkapitányság továbbította az ügyet az autópálya rendőrségnek (Rebisz), mondván, hogy az autópálya működését zavarták a szabálytalankodók.

Lukács Anita az ügyben eddig vizsgálódó Rebisz sajtóreferense arról adott számot az MTI-nek, hogy a rendőrség több tanút is meghallgatott, akik pontos személyleírást nem tudtak adni az ugrókról és segítőikről, de a hídra szerelt ipari kamera rögzítette a járművük rendszámát. Az Autópálya Rendőrség Balatonvilágosi Alosztálya arra jutott, hogy az ugrókkal szemben légi-közlekedés biztonságát szolgáló szabályok megszegése miatt javasol szabálysértési eljárást indítani. Eszerint akár százezer forintig terjedő pénzbírság is kiszabható a bázisugrókra, de csak akkor, ha a siófoki rendőrkapitányság elfogadja a javaslatot. A Rebisz ugyanis az ügyben eddig keletkezett iratokat és a felvételeket illetékességből visszaküldte a Siófokra - Lukács Anita tájékoztatása szerint.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását