2024. május 4. - Mónika, Flórián

Schengeni őrjárat

Két héttel a schengeni csatlakozás előtt már közösen járőröznek osztrák és magyar rendőrök a nyugati határvidéken. Megállítják az autósokat, és nemcsak a kocsi vagy a vezető papírjait kérhetik el, hanem ellenőrizhetik a határátlépési jogosultságot is. Mun
2007. december 6. csütörtök 17:23 - Hírextra
A közös járőrszolgálatban dolgozó rendőrök németül és magyarul is jól beszélnek, illetékességi területük pedig a határtól 10-10 kilométerre terjed ki. Bár már most is rendszeresen dolgoznak együtt, hivatalosan csak december 21-vel, a schengeni csatlakozással kezdik meg közös munkájukat.

December 21-én megszűnik az ellenőrzés a nyugati határátkelőkön, a sorompókat és bódékat elbontják, az út szabadon átjárható lesz. A határ azonban nem marad őrizetlen: a határ menti 10 kilométeres sávban a közös járőrszolgálat, a 10 kilométeren túli területeken pedig az úgynevezett mélységi ellenőrző csoportok látják majd el ezt a feladatot.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását