2024. április 19. - Emma

A hajléktalanoknak lenne még hova menniük

Nincs telt ház a budapesti hajléktalanszállókon, a kihasználtság 87 százalékos, mindenkit fogadni tudnak - tájékoztatta Buzás Endre, a Menhely Alapítvány munkatársa kedden az MTI-t.
2009. január 6. kedd 12:22 - Hírextra
Az elmúlt 24 órában az alapítvány diszpécserszolgálatához 115 telefonhívás érkezett segítségre szoruló emberekről, ezek közül 36 utcai bejelentés volt - tette hozzá.

A karácsonyi ünnepek alatt az alapítvány adatai szerint megteltek a szállók, sőt a fekvőhelyek számán felül is fogadtak be fedél nélkülieket.

A fővárosban jelenleg mintegy 1.200 férőhely van a hajléktalanok számára fenntartott éjjeli szállásokon, a speciális éjjeli menedékhelyeken további mintegy 500 hajléktalant tudnak elszállásolni. A nappali melegedőkben megfordulók létszámát nem regisztrálják, de az alapítvány diszpécsere szerint ezek a helyek is teljes kihasználtsággal működnek.

Az átmeneti szállásokkal és egyéb befogadóhelyekkel együtt összesen mintegy négyezer férőhely van Budapesten a fedél nélküliek számára. Ennél azonban jóval több hajléktalan él a fővárosban, számukat tízezerre becsülik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre -1 és -5 fok közötti nappali hőmérsékletet jelzett. Várhatóan egész héten fagypont alatt marad a hőmérséklet szinte mindenütt az országban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását