2024. március 29. - Auguszta

Orbán-Torgyán szembesítés a Szabadi perben

Orbán Viktor és Torgyán József tanúkénti meghallgatását is kérte Szabadi Béla ügyvédje a másodfokú büntetőper első napján, csütörtökön; a Fővárosi Ítélőtábla várhatóan jövő héten dönt a bizonyítási indítványokról.
2007. december 6. csütörtök 13:27 - Hírextra
Szabadi Bélát, aki az Orbán-kormány idején Torgyán József minisztersége alatt a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) politikai államtitkára volt, tavaly ősszel felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság 19 rendbeli hivatali visszaélés, továbbá hűtlen kezelés miatt. Az egykori kisgazda politikus bűnösségét mondták ki, nem jogerősen, például az FTC FVM-cégeken keresztüli támogatása és külföldi repülőutak ügyében.

A fellebbezések folytán másodfokra került ügyben a Fővárosi Ítélőtáblán csütörtökön Szabadi Béla ügyvédje kifogásolta az elsőfokú bíróság tevékenységét és számos bizonyítási indítvánnyal élt. Így többek között kérte Orbán Viktor, Torgyán József és Stumpf István volt kancelláriaminiszter tanúkénti meghallgatását, továbbá több száz oldalnyi irat, például hivatalos levelek, Kehi-jelentés, országgyűlési határozatok, Szabadi Béla 49 oldalas fellebbezése és egy titkos jelentés ismertetését.
A felmentéséért küzdő Szabadi Béla a táblabírák előtt elmondta, lejáratási kampány folyik ellene, az elsőfokú ítélet szerint két élete volt, egy valóságos és egy virtuális, mely utóbbiról ő nem is tudott.
A volt kisgazda politikai államtitkár beszélt arról is, hogy az eljárás kezdetén "kínozták a Gyorskocsi utcában", az egyik gyanúsítottal pedig arról beszélgetett az ügyész, hogy "a kisgazdapárt háza táján ki zsidó és ki nem".

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön úgy határozott, hogy nyilvános ülés helyett bizonyításra lehetőséget adó tárgyalás formájában folytatja a büntetőpert, és várhatóan a következő, jövő keddi tárgyaláson döntenek Szabadi Béla bizonyítási indítványairól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását