2024. június 17. - Laura, Alida

MSZP: a Fidesz saját magát buktatta le

Az MSZP szóvivője hamis garancialevélhez hasonlította azt a levelet, amelyben a Fidesz hármas vállalással fordul a nyugdíjasokhoz.
2010. január 26. kedd 16:55 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: nincs rosszabb egy hamis garancialevélnél, amin a pénztártól való távozás után csak röhögnek a boltban. A Fidesz három "garanciát" kínál a nyugdíjasoknak, ez a jótállás azonban már most, a kiadásakor érvénytelen - vélekedett.

Példaként említette, hogy a Schmitt Pál által aláírt Fidesz-levél egyebek között arra ad garanciát, hogy a nyugdíjasoknak sem részben, sem más néven nem adná vissza a válság miatt elvett 13. havi nyugdíjat.

Nyakó István szerint a nyugdíjasháztartásoknak kiküldött levél felér egy beismerő vallomással.

Közölte, az MSZP-aláírásgyűjtését "lekoppintó" "álaláírásban" a Fidesz támogatást kér ahhoz, hogy a nyugdíjasok is részesüljenek a gazdasági növekedés pluszforrásaiból, a garancialevélben azonban erről szó sincs. Vagy az aláíróíven hazudnak a nyugdíjasoknak, vagy itt, a levélben, vagy mindkét helyen, de egyszer biztosan nem mondanak igazat - szögezte le.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP a programjában ennél sokkal többet vállal a nyugdíjasok felé: a nyugdíjprémium bevezetése éppen azt jelenti, hogy a gazdaság újbóli bővüléséből nem zárják ki a nyugdíjasokat sem, azaz az alapnyugdíjukat nem fagyasztják be reálértéken, "ahogy azt Orbán Viktorék tennék".

A szóvivő kiemelte azt is: minden verbális keménykedés ellenére a Fidesz a mai napig sem cáfolta a Varga Mihállyal készült interjú állításait a lapban, nem kértek cáfolatot, vagy helyreigazítást.

Véleménye szerint készpénznek vehető, hogy a Fidesz hatalomra kerülése esetén be fogja vezetni a svéd modellt, ami egy "Orbán-Bokros-csomag a nyugdíjasoknak". Olyan, az időseket érintő megszorító csomag, amely a Fidesz választási ígéreteinek a számláját a nyugdíjasoktól elvett százmilliárdokból fizettetné ki - vélekedett.

Nyakó István kitért arra, hogy az MSZP a nyugdíjkorrekciós program folytatásaként most újabb vállalásokat tesz a nyugdíjasok felé. Ide sorolta, hogy a fiatalon megrokkantaknál soron kívüli emelést hajtanak végre és rendezik a mezőgazdasági szövetkezeti járulékosok járandóságát is.

Hozzátette: megduplázzák a méltányossági nyugdíjkasszát és 2011-től a nyugdíjprémium kifizetésén keresztül biztosítjuk, hogy a nyugdíjasok is részesüljenek az újra beinduló gazdasági növekedésből.

Kitért arra ií, hogy megőrzik a 65 év feletti nyugdíjasok ingyenes utazási kedvezményét és tesznek azért, hogy a következő években a nyugdíjasok kedvezményes képzési programokban vehessenek részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását