2024. április 29. - Péter

Még az egyetemen kiderülhet, hogy hülye vagy

A munkaerőpiacon szükséges kompetenciákról végeznek felmérést a Budapesti Kommunikációs Főiskola hallgatói körében, a Nyugat-Európában már széles körben alkalmazott teszt segít visszajelzést adni a diákoknak személyes adottságaikról, fejlesztésre váró kés
2009. január 9. péntek 06:56 - Hírextra
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint első alkalommal a tesztet 50 hallgató tölti majd ki.
A felmérés két lépcsőben történik, először a negyedik szemeszter elején, a gyakorlati időt megelőzően töltik ki a tesztet a tanulmányi eredményeik által kiválasztott hallgatók, majd a tanulmányok befejeztével, a gyakorlat után.

A teszt két részből áll, a CAPTain Analízis a munkavégzésben jellemző kompetenciákat méri, hogy mennyire céltudatos, csapatjátékos, kreatív, kitartó, versengő, önérvényesítő, alapos a kitöltő, a másik része pedig egy önelemző vizsgálat, amelyben a hallgatók saját magukat ítélik meg a feltett kérdések alapján.

Az időzítés azért fontos, mert a második évben kitöltött teszt eredményei a gyakorlati idő előtt rávilágítanak a hiányosságokra, fejlesztendő készségekre és az erényekre is.A teszttel elsősorban a főiskola hallgatóinak későbbi elhelyezkedését szeretnék segíteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását