2024. április 28. - Valéria

Múzeumi állatok

Állatok a múzeumban címmel jelent meg gyermekeknek szóló művészeti, ismeretterjesztő könyv, amelynek főszereplője két egér, akik múzeumban sétálnak esténként - nem rongálás, hanem művelődés céljából.
2007. december 6. csütörtök 13:37 - Hírextra
A szerzők Jánosi-Halász Rita, Entz Sarolta és Fekete-Horváth Erika. A fiatal művészettörténészeknek ez az első kötetük, amelyben a Múzeumi Egér és unokatestvére éjszakánként a kiállítási termeket járja. Képeket, szobrokat néznek meg és közben arról beszélgetnek hogyan ábrázolják az állatokat a művészetben - közölte az MTI-vel Mészáros János, a kötet szerkesztője.

A könyvben látható 140 kép a magyar múzeumok, közgyűjtemények állandó kiállításain is látható, így a műalkotásokat a gyerekek akár személyesen is megnézhetik. A könyv végén lévő mellékletben a témával kapcsolatos feladatok találhatók.

Az Aula.info Bt. gondozásában megjelent kötetet szombaton mutatják be a Szépművészeti Múzeumban múzeumpedagógiai foglalkozás keretében délelőtt 10 és 12 óra között. A programban szerepel séta a képtárban, távcsőkészítés, továbbá a gyerekek megkereshetik azokat az állatokat is, amelyek a Szépművészeti Múzeumban és a könyvben is megtalálhatók - mondta Juhász Litza múzeumpedagógus.

A művet a 8-12 éves korosztálynak szánják a szerzők, de a kamaszok és felnőttek is találhatnak benne érdekes információt. A közeljövőben elkészülő www.keteger.hu című honlapon is találkozhatnak majd a gyerekek a Múzeumi Egérrel és unokatestvérével.

A Két egér kalandjai a későbbiekben is folytatódnak, a sorozat következő munkacíme: Színek - fogalmazott Mészáros János.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását