2024. április 29. - Péter

Kodály országa Kecskeméten

Kodály Zoltán Lant preludiumával indult a zeneszerző műveit népszerűsítő másfél hónapos programsorozat Kecskeméten a Malom Pénzügyi Szórakoztató és Bevásárló Központban szombaton.
2007. október 14. vasárnap 06:47 - Hírextra

A Kodály országa című köztéri programsorozat első állomásán, a zeneszerző szülővárosában, a 11 óra és 15 óra között felcsendülő Kodály műveket és népdalokat sok százan hallgatták.

A zeneszerző halálának 125., halálának 40. évfordulója alkalmából meghirdetett Kodály-év köztéri programsorozata tíz magyarországi város és a Szlovákia területén fekvő Galánta forgalmas köztereire viszi el a legnépszerűbb Kodály-műveket. Kodály Kecskeméten született, de Galántán töltötte gyermekéveit.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium valamint a Balassi Intézet megbízásából, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége közreműködésével, a Miga Film Produkciós Iroda szervezi a programsorozatot.

A rendezvénysorozat célja, hogy Kodály-életműve minél több emberhez eljusson, azokhoz is, akikhez hagyományos módon erre kevés az esély, mert nem járnak komolyzenei hangversenyre.

Kecskeméten több blokkban hangzottak el a Kodály-zeneművek és a kórusművek. A koncertek szüneteiben egy kivetítőn a zeneszerző életéből és munkásságából villantottak fel részleteket.
A programsorozat vasárnap Szolnokon folytatódik.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását