2024. május 2. - Zsigmond

MTA az egészségbiztosítási rendszerről

Átgondolatlannak tartja a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Orvosi Tudományok Osztálya az egészségügyi biztosítási rendszer most folyó átalakítását, s a parlamenti előterjesztés elnapolását kéri egy alaposabb javaslat kidolgozását szorgalmazva - tudatta a
2007. december 6. csütörtök 19:06 - Hírextra

A dokumentum kiemeli: a Magyar Tudományos Akadémiát az értékek tisztelete és védelme kell, hogy vezérelje az élet minden területén, így az élet és az egészség védelmében meghatározó orvostudomány esetében is. Az MTA doktorai között kimagasló számban vannak orvosok, s orvostudományi kutatásokat folytat több világhírű, nem orvos szakember is Magyarországon.

A közlemény kifejti: Molnár Lajos korábbi egészségügyi minisztert az MTA Orvosi Osztálya írásban hívta meg ülésére, "hogy segítségére legyünk az egészségügyi reform végrehajtásában. Sajnos az elődei hosszú sorával ellentétben ő ennek a meghívásnak soha nem tett eleget".

Az MTA Orvosi Osztálya álláspontja szerint már az eddigi intézkedések is több szakma, tudományos műhely "összeomlásához, megrendüléséhez" vezettek. Súlyos veszélybe kerül a klinikai kutatás lehetősége, a gyógyszervizsgálatok folytatása.

"Az MTA Orvosi Tudományok Osztálya készséggel felajánlja támogatását az egészségügy súlyos problémáinak megoldásában, de felemeli szavát a magyar egészségügy veszélyeztetett értékeinek, kutatási teljesítményének, a progresszív betegellátás esélyegyenlőséget biztosító lehetőségének védelmében" - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását