2024. április 27. - Zita

Molotov koktélt dobtak a Vörös Csepelre

Molotov koktéllal felgyújtották a Vörös Csepel nevű kocsmát csütörtökre virradóra - mondta a XXI. kerület alpolgármestere az MTI-nek. A kocsma ellen korábban tiltakozó fideszes frakcióvezető elítélte a támadást.
2007. december 6. csütörtök 15:48 - Hírextra
Horváth Gyula polgármester közölte: felháborítónak tartja a barbár atrocitást, amelynek következtében másfél millió forintos kár keletkezett a vendéglátóhelyen. Bízik abban, hogy a rendőrök mielőbb lakat alá teszik a tetteseket. Közveszély okozása miatt súlyos büntetést érdemelnek az ilyen vandalizmus elkövetői. A kocsmában keletkezett tűz ugyanis könnyen átterjedhetett volna az egész lakótömbre, emberek sokaságának életét és vagyonát veszélyeztetve ezzel.

A szocialista politikus leszögezte, elfogadhatatlan ez az intoleráns cselekedet, amely ártatlanokat veszélyeztetett. Attól ugyanis, hogy valakiknek nem tetszik valami, ez esetben a retro kocsma, aligha tekinthető normális dolognak, ha ilyen módon fejezik ki egyesek a nemtetszésüket.
Németh Szilárd kerületi Fidesz-frakcióvezető hétfőn az MTI-hez eljutatott közleményében tiltakozott az ellen, hogy kommunista jelképeket és politikusok arcképeit használó kocsma megnyitását engedélyezte a polgármesteri hivatal.

Szeles Gábor helyi jegyző ugyancsak közleményben tudatta, hogy a jogszabályokban előírt követelményeket a kereskedő teljesítette, így a szakhatóságok megadták a működési engedélyt. Jelezte azt is, hogy az üzlet nevét a tulajdonos határozza meg, s ha az megfelel a jogszabályoknak, a hatóságok nem kifogásolhatják.

Németh Szilárd az MTI megkeresésére szerdán megdöbbentőnek nevezte a Vörös Csepel kocsma felgyújtását. A Fidesz kerületi frakcióvezetője elítélte az atrocitást. Németh Szilárd úgy fogalmazott: az erőszak nem lehet megoldás.

Az ellenzéki politikus szerint a Vörös Csepel kocsma ellen a kerület polgármestere tehetett volna, azzal, hogy nem engedélyezi azt. Németh Szilárd szerint ugyanis azokat, akiket meghurcoltak, méltán provokálhatta a kocsma.

A Magyar Nemzet szerdai számában részletesen foglalkozott az esettel. A napilap cikkében Ábel Attila, a Fidesz csepeli elnöke joghézagnak nevezte, hogy a hatályos rendelet nem tilt sem elnevezést, sem fényképet.

A Magyar Nemzet azt írta: a csepeli mellett találni még "szégyenfoltot" Budapesten, "hiszen például a Ráday utca elején Che Guevara 'életműve' előtt tiszteleg egy emléktábla".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását