2024. április 25. - Márk

MIDEM-díj

A Kocsis Zoltán szerkesztette Bartók Új Sorozat első lemeze bekerült a MIDEM-díjra jelölt három lemez közé; a kiadványt, amelyen a Kossuth szimfóniai költemény és A fából faragott királyfi hallható, a szimfonikus zene kategóriában jelölték a rangos nemzet
2007. december 6. csütörtök 07:20 - Hírextra
Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a MIDEM a világ egyik legjelentősebb zenei szakkiállítása és üzleti-szakmai találkozója, amelyet több száz kiadó, művész és üzletember részvételével rendeznek meg minden évben a franciaországi Cannes-ban.

A MIDEM Classical Awards díjat 2008 januárjában is több kategóriában, több száz lemez közül válogatva ítéli oda a vezető európai zenei szaklapok főszerkesztőiből álló zsűri. A német lemezkritikusok és a brit Gramophone zenei magazin díja mellett ezt tartják a legjelentősebb, független európai hanglemezdíjnak a klasszikus zene területén.

A Kocsis Zoltán vezette Nemzeti Filharmonikus Zenekar felvétele a Lucerni Fesztiválzenekar Bruckner-lemezével (Bruckner: IV. szimfónia, vezényel: Claudio Abbado, kiadó: Lucerne Festival), valamint a San Franciscó-i Szimfonikus Zenekar Mahler-felvételével (Mahler: V. szimfónia, vezényel: Michael Tilson Thomas, kiadó: San Francisco Symphony) versenyez a rangos elismerésért.

A Bartók Új Sorozat első lemezét, amelyet tavaly decemberben mutattak be a Csalán utcai Bartók emlékházban, idén októberben a francia Diapason című szakfolyóirat a Diapason d,Or (Arany hangvilla) díjjal jutalmazta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását