2024. május 4. - Mónika, Flórián

Köti a Laborcot a karóhoz

A polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli miniszter továbbra is kiáll amellett, hogy Laborc Sándor legyen a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) vezetője; Szilvásy György erről egy kérdésre válaszolva beszélt a csütörtöki kormányszóvivői t
2007. december 6. csütörtök 13:59 - Hírextra
Jelenleg is tart Laborc Sándor nemzetbiztonsági ellenőrzése, amelyet nem a polgári, hanem a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok egyike végez - közölte a titokminiszter.

Szilvásy György megerősítette korábbi kijelentését, amely szerint ha nem állapít meg kockázatot a vizsgálat, felterjeszti Laborc Sándor kinevezését a miniszterelnöknek.

Arra a kérdésre, hogy ha nem ez történik, van-e más jelöltje, a tárca nélküli miniszter azt mondta, ezzel akkor akar foglalkozni, ha a helyzet előáll.

Hangsúlyozta: Laborc Sándor hosszú ideje dolgozik NBH-ban, amelynek jelenleg megbízott főigazgatója, így már többször átesett hasonló vizsgálaton. Ugyanakkor - folytatta Szilvásy György - minden esetben elölről kell kezdeni a procedúrát, nem lehet a korábbi vizsgálatokra hivatkozni.
Újságírói érdeklődésre, hogy miért ragaszkodik Laborc Sándor személyéhez, amikor az SZDSZ is kifejezte aggályait a jelölt kapcsán, Szilvásy György azt mondta, a liberális párt tartózkodott a szavazásnál a jelölt nemzetbiztonsági bizottságbeli meghallgatásakor, ugyanakkor azt is jelezte, tudomásul veszi a kinevezést.

Szilvásy György szerint Laborc Sándor szakmai alkalmasságához nem fér kétség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását