2024. május 5. - Györgyi

Jobb életminőség Pécsett

Átadták a fogyatékkal élők magas szintű ellátását és képzését biztosító Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások Intézményének negyedmilliárd forintból felújított és kibővített épületeit Pécsett szombaton.
2007. december 6. csütörtök 06:58 - Hírextra

Pécs ezzel a beruházással nagyot lépett előre: korszerű, európai körülményeket teremtett a fogyatékkal élőknek - mondta Szili Katalin avató beszédében.

Az Országgyűlés elnökének magyarázata szerint mindez azért is fontos, mert "azok az embertársaink, akiknek nehezebb mozogniuk, vagy kommunikálniuk, ugyanolyan értéket képviselnek, ugyanolyan tisztelet és megbecsülés jár nekik, mint azoknak, akiknek nincsenek ilyen gondjaik".

Remélem, egyszer olyan világban élünk majd, ahol már nem csodálkozunk a fogyatékkal élőkön, hanem ösztönösen segítjük őket önálló életvitelük megteremtésében, identitásuk megtalálásában - mondta.

Gyurok Ernő intézményigazgató arról szólt, hogy a nagyrészt európai uniós forrásból finanszírozott beruházás eredményeként a nappali és bentlakásos intézmény, a gyermekrészleg, valamint a támogató szolgálat az eddiginél több férőhellyel áll a rászorulók rendelkezésre.

Hozzátette: a megújult épületekben lehetőség nyílik a fogyatékkal élők foglalkoztatására, képzésére, terápiás foglalkozások megtartására.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását