2024. május 11. - Ferenc

40 millió hiányzik a puttonyból

Késhet a VIII. kerületi Magdolna-projekt megvalósítása, mivel a jobboldali többségű képviselő-testület leszavazott egy, a pályázattal kapcsolatos 40 millió forintos kifizetést - nyilatkozta Hárs Gábor (MSZP) az MTI-nek szerdán.
2007. december 6. csütörtök 06:54 - Hírextra

Ismertetése szerint Józsefváros a Magdolna negyed (a Mátyás tér és a Kálvária utca közötti lepusztult, szegény terület) újjáépítésére kiemelt pályázati támogatást kapott az Európai Uniótól, összesen több mint 2 milliárd forintot.

Azonban ennek lehívásához az szükséges, hogy az önkormányzat biztosítsa az összeg 10 százalékát. A pályázat benyújtásához szükség van jó néhány tanulmány és tervezet elkészítésére is, amelyeket ebből a 40 millió forintból kellett volna kifizetni - közölte a politikus.

Mint mondta, ennek a pénznek a kifizetését megtagadta a képviselő-testület fideszes többsége, annak ellenére, hogy azt már elkülönítették a 2007-es költségvetésben.

Hárs Gábor szerint ha bármikor bármilyen felszólítás érkezik az Európai Uniótól arra, hogy számoljanak be a pályázat állásáról, és kiderül, hogy "áll a kifizetés", veszélybe kerülhet, vagy késedelmet szenvedhet a Magdolna projekt.

A fideszes képviselők szerinte "belső feszültségekre" hivatkozva szavazták le a kifizetést, az MSZP véleménye szerint azonban felsőbb utasításra, kormányellenes lépésként tettek így.

Hárs Gábor közlése szerint a Magdolna-projekttel kapcsolatos korábbi lépéseket támogatta a testület.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását