2024. április 20. - Tivadar

Hagyaték a melegeknek

Összesen 65 millió dollárt (11,4 milliárd forint) kapnak amerikai melegjogi szervezetek Ric Weiland, a Microsoft egyik első munkatársának hagyatékából.
2008. február 25. hétfő 17:40 - Hírextra
Weiland Bill Gates és Paul Allen, a szoftveróriás alapítóinak középiskolai osztálytársa volt és már az induláskor, 1975-ben csatlakozott a céghez. A kaliforniai Stanford Egyetemen végzett programozó fontos szerepet játszott például a BASIC nyelv kifejlesztésében és ő volt az első, aki nyíltan vállalta a homoszexualitását.

1988-ban jött el a Microsofttól és utána a filantrópiának szentelte az életét. Több tízmillió dollárral támogatott egyetemeket, környezetvédő szervezeteket, a rákkutatást, az AIDS-elleni küzdelmet és melegszervezeteket. 2006-ban, a depresszióval folytatott hosszú küzdelem után, 53 évesen öngyilkos lett.

Hagyatékából 65 millió dollárt a Seattle-i Büszkeség Alapítvány (The Pride Foundation) kap. Ebből 19 milliót az alapítvány használhat fel, 46 milliót pedig nyolc év alatt tíz másik országos melegszervezet és AIDS-kutató központ között oszthat szét. Ez a legnagyobb összegű támogatás, amelyet az amerikai melegjogi mozgalom valaha kapott. "Remélem, hogy másokat is inspirál" - nyilatkozott Audrey Haberman, az alapítvány igazgatója.

Ric Weiland vagyonából egyébként a vasárnap nyilvánosságra hozott összeggel együtt összesen 160 millió dollár jut karitatív célokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását