2024. május 2. - Zsigmond

Fidesz a Volán privatizációról

A Volán társaságok tervezett privatizációja további járatritkításhoz vezethet - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Domokos László, a parlament költségvetési bizottságának fideszes alelnöke.
2007. december 6. csütörtök 16:50 - Hírextra
A kormány azon intézkedési, amelyeket Kákosy Csaba megfogalmazott, tovább nehezítik a vidéken élők életét - reagált a gazdasági és közlekedési miniszter szavaira az ellenzéki politikus.
A miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: "Ahhoz, hogy jövőt adjunk a Volán-társaságoknak, minél előbb, még jövőre privatizálni kell".

Domokos László a tervezett privatizációról azt mondta: a kormány már tavasszal bezárt 12 vasúti szárnyvonalat. Miközben a posták, a kistelepülések iskolái, az orvosi rendelők bezárása miatt a lakosságnak más településekre kell utaznia, addig a jövő évi menetrend jóváhagyásakor kiderült, hogy a távolsági buszok esetében nem hajtották végre a járatsűrítést - fűzte hozzá.

A képviselő szerint, ha a kormány eladja a Volán társaságokat, az további járatritkuláshoz vezet majd.
Annak kapcsán, hogy Kákosy Csaba a bizalom megerősödéséről beszélt, Domokos László közölte: az SZDSZ egyszázalékos támogatottságát tekintve ez egy rendkívül optimista állítás.

Az 1,1 százalékos negyedéves gazdasági növekedési ütemet a képviselő ijesztőnek nevezte.
Domokos László azt is furcsának tartja, hogy a gazdasági miniszter arról beszélt, hogy az előttük álló száz problémából tízet akar megoldani három év alatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását