2024. május 11. - Ferenc

Az MSZP Schengenről

Az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoportjának Külügyi és Európai Ügyek Munkacsoportja december 6-án Brüsszelben tárgyalt; azon a napon, amikor az EU Bel- és Igazságügyi Miniszterek Tanácsa döntött hazánk schengeni csatlakozásáról.
2007. december 6. csütörtök 16:47 - Hírextra
Az MSZP üdvözli a Bel- és Igazságügyi Miniszterek Tanácsának döntését, amely másokkal együtt jóváhagyta Magyarország csatlakozását a schengeni övezethez. Véleményünk szerint ezzel a döntéssel szűnt meg végleg az a hazánkat Európától elválasztó vasfüggöny, amelyet fizikai valójában ugyan már 1989-ben lebontottak, de amelynek hatásai mostanáig érezhetők voltak. Különösen pozitívnak értékeljük a döntés hatását a szomszédos, a schengeni övezethez velünk együtt csatlakozó EU-tagállamokban élő magyar közösségek számára, ugyanis december 21-től megszűnnek az őket az anyaországtól elválasztó határok. Legőszintébb óhajunk és politikánk prioritása szomszédaink európai integrációjának támogatása és gyorsítása, hiszen így érhető el mihamarabb és érdemben a határok által szétszabdalt kárpát-medencei magyarság újraegyesítése - európai keretek között.
Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását