2024. április 25. - Márk

Autistákat segítő egyesület a nyílt napról

November 28-án hazánkban először került megrendezésre a "Fogyatékkal élő emberek parlamenti napja", amely a fogyatékos emberek és a parlamenti képviselők hagyományteremtő első találkozója lett.
2007. december 6. csütörtök 12:17 - Hírextra
Mi, az AURA Autistákat Támogató Közhasznú Egyesület, akik aktívan részt vettünk a rendezvény előkészítésében és a részt vevő autista fiatalok felkészítésében úgy érezzük, hogy a rendezvény az érintett autista személyek közvetlen megszólaltatása révén lehetőséget adott a közvetlen interpellálásra, problémák felvetésre. Ilyen eddig Magyarországon nem volt. A felszólalásokra a jelenlévő bizottsági tagok érdemi megoldásokat igyekeztek adni és összességében jellemző volt a fogyatékos emberek nehézségei iránti nyitottság.

Hosszú út vezet ahhoz, hogy az autista emberek hangját a politika meghallja. Ennek az útnak még csak az elején tartunk. Az első lépések – és az autista önérvényesítők fellépése a parlamenti eseményen – még nem voltak minden szempontból hibátlanok. Sok a tanulnivaló politikai oldalon. Ugyanakkor hiszünk abban, hogy az idei rendezvény hagyományt teremt, és az elkövetkező években, évente minimum egyszer maguk az érintett autista emberek, maguknak a jogalkotó képviselőknek mondhatják el majd igényeiket.

Köszönjük az első lépést a parlamenti nap szervezését felvállaló Nonprofit Média Központ Alapítványnak, akik fontosnak tartották ennek a hagyománynak az elindítását az ENSZ Fogyatékkal Élő Személyek Jogairól Szóló Egyezmény szellemiségében. Mi, autista emberek szülei, családtagjai, szívből reméljük, hogy a Parlamenti Nap hagyománnyá lesz és nem válik politikai csatározások színterévé.

AURA Autistákat Támogató Közhasznú Egyesület, Bp.

Kiadó: Autisták és Autisztikusok Országos Szövetsége
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását