2024. április 29. - Péter

"A demokratikus Kubáért"

Az Országgyűlés Külügyi Bizottsága és a Külügyminisztérium véleményét is kikéri a Házbizottság, mielőtt döntene, hogy a parlament foglalkozzon-e azzal az ötpárti nyilatkozat-tervezettel, amelyet a kubai demokratizálódás érdekében fogalmaztak meg a frakció
2007. december 6. csütörtök 17:00 - Hírextra
E nyilatkozattervezet kapcsán tiltakozott az Országgyűlés elnökénél a kubai nagykövet, aki országa belügyeibe való beavatkozásnak ítéli, hogy a frakciók "A demokratikus Kubáért" címmel dokumentumot fogalmaztak meg.A Házbizottság csütörtöki ülésén az is elhangzott: Szili Katalin addig nem tud érdemben nyilatkozni a Fidesz népszavazási kérdéseiről, ameddig az Országos Választási Bizottság hivatalosan nem értesíti a Házelnököt arról, hogy az OVB hitelesnek találta a Fidesz által összegyűjtött aláírásokat.

Az Országgyűlés a jövő héten kétnapos ülést tart. A képviselők nemcsak hétfőn, hanem kedden is szavaznak. Ekkor 5 órán keresztül voksolnak a jövő évi költségvetési javaslathoz, valamint az egészségbiztosítási rendszert átalakító indítványhoz beterjesztett módosítások sorsáról.

A házbizottsági tanácskozáson a Fidesz bejelentette, hogy még a téli szünet előtt, december 14-én vitanapot kezdeményez a parlamentben "Esélyt a vidéknek!" címmel. A szocialisták a kezdeményezést nem támogatják, szerintük ráérne ezzel a kérdéssel foglalkozni a téli szünet után, a tavaszi ülésszak idején.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását