2024. április 18. - Andrea, Ilma

Nem lesz semmi különleges

Semmi különleges nem várható a nap folyamán a miniszterelnöknél, az egészségbiztosítási törvényjavaslatról tartandó egyeztetésen - mondta Kökény Mihály, az MSZP szakpolitikusa szerdán az MTI-nek.
2007. december 5. szerda 14:58 - Hírextra

Folyamatos az egyeztetés egy ilyen nagy jelentőségű törvényjavaslatnál - közölte az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke az egészségbiztosítási pénztárakról és a kötelező egészségbiztosítás természetbeni ellátásai igénybevételének rendjéről szóló törvényjavaslatról.
Kökény Mihály szerint az egyeztetések rendkívül intenzív szakaszban vannak, és bizonyos pontokon szükséges Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tájékoztatása, de nem várható, hogy gyökeres változás lesz egyes ügyekben.

Mint mondta, minden fontos kérdésről szó esik, de semmi változás nem várható, semmi olyan, amit eddig ne mondtak volna.

Kökény Mihály hangsúlyozta: már eddig is benne volt az előterjesztésben, hogy a vizitdíjat a leendő pénztárak átvállalhatják. Vannak olyan bizottsági kezdeményezések is, hogy fogalmazzuk meg, milyen feltételek esetén lenne erre lehetőség - fűzte hozzá.

Arról szó sincs, hogy eltörölnék a vizitdíjat - hangsúlyozta.

Kökény Mihály elmondta azt is, hogy várhatóan kedden szavaznak a törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokról, ugyanaznap, mint amikor a jövő évi büdzséhez benyújtott kapcsolódó módosító indítványokról.

A Világgazdaság szerdán írt arról, hogy vizitdíj-megbeszélést tartanak szerdán a koalíció vezetői a miniszterelnöknél. Azaz a koalíció vezetői még egyszer átgondolják, mi is legyen a jövője a vizit- és a kórházi napidíjnak, és a résztvevők vélhetően még egyszer rábólintanak módosító indítványokra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását