2024. április 19. - Emma

Megtalálták Helena királynő palotáját

2000 éves palotát ástak ki Kelet-Jeruzsálemben izraeli régészek. Ezt a kutatócsoport vezetője szerdán jelentette be. Doron Ben-Ami elmondta: az épületegyüttest valamikor Krisztus után az első században emelhették.
2007. december 5. szerda 19:19 - Hírextra
Az archeológus valószínűnek nevezte, hogy Helena királynő palotáját találták meg. Helena egy gazdag iraki nemesasszony volt, aki időszámításunk szerint 40 körül költözött Jeruzsálembe, miután áttért a zsidó hitre.

A kutató szerint az épületet 30 évvel később, a Júdeát elfoglaló római seregek rombolták le. Ben- Ami az épületről szólva elmondta, hogy viszonylag tágas palotáról van szó, amelyben több nagy csarnok is állt egykoron.

Az ásatások egy tervezett autóparkoló területén folynak Jeruzsálem keleti, tehát palesztinok lakta negyedében. A zsúfolt városrészt Izrael az 1967-es háborúban foglalta el és csatolta a zsidó államhoz. Ezt a lépést a nemzetközi közösség nem ismerte el. A palesztinok Kelet-Jeruzsálemet tartják a leendő palesztin állam fővárosának.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását