2024. április 29. - Péter

Hanukázás - előadásokkal, zenével

Közös hanuka ünnepséget rendeznek jövő kedden a Mazsihisz és más zsidó szervezetek; kulturális, politikai, zenei és sportrendezvények szerepelnek a programban. A rendezvénysorozatból kiemelkedik a Közel van-e a Közel-Kelet? - a magyar külpolitika és Izrae
2007. december 5. szerda 07:05 - Hírextra
A zsidó női identitástudatról Heller Ágnes filozófus és Pető Andrea történész-szociológus fejti ki véleményét, emellett megnyílik majd a zsidó szervezetek utcája, lesz kézműves-piac, és a vállalkozó kedvűek megpróbálhatnak egy óra alatt megtanulni héberül.

A zenei események között kiemelkedik a közös hanukai gyertyagyújtás után Frank London és Boban Markovic közös koncertje. Frank London főleg a Klezmatics trombitásaként lett ismert Magyarországon, ezenkívül a Les Misérables Brass Band, a jazzrockot játszó Hasidic New Wave, illetve a Frank London's Klezmer Brass Allstars tagja volt.

Frank London és Boban Markovic közösen készítettek lemezt Brotherhood of Brass címmel, ennek sikere nemzetközi turnékhoz és felvételekhez vezetett. Kettejük közös munkája felidézte azt a sok száz éves hagyományt, amikor együtt muzsikáltak a romák és a zsidók, és egyben új hidat épített a keleti és nyugati kultúra között.

Hanuka ünnepe emlékezik a Makkabeusok szíriai görögök feletti győzelmére, a jeruzsálemi szentély megtisztítására és újraavatására, valamint a nyolc napon át égő mécses csodájára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását