2024. április 29. - Péter

Gyárbezárás ellen a Fidesz

A Gyurcsány-kormány öt éve nem tud mit kezdeni az országban meglévő munkanélküliséggel, és ezen időszak alatt hazákban több vállalat jutott csődbe, mint Csehországban vagy Lengyelországban, most a szolnoki cukorgyáron a sor -mondta a Fidesz Munkás és Alka
2007. december 5. szerda 07:45 - Hírextra

Mindez annak ellenére történik így, hogy a szocialisták választási ígéretei között 400 ezer új munkahely megteremtése szerepelt - tette hozzá Kontur Pál.

A politikus emlékeztetett, hogy a szolnoki az ország második legmodernebb gyára, azt az 1970-es években közpénzekből korszerűsítették, majd a privatizálták, de a külföldi vevőnek nem a gyár, hanem a piac kellett, most pedig bezárják, munkanélkülivé téve több mint száz embert.

Az újabb gyárbezárások tovább mélyítik az emberekre nehezedő szociális válságot, ezért határozottan tiltakozunk a gazdaság további tönkretétele ellen - húzta alá Kontur Pál.

Molnár Iván, a Fidesz városi alelnöke jelezte: Szolnok önkormányzata keresi a megoldásokat, miként tudna segíteni a munkanélkülivé váló cukorgyáriak elhelyezkedésében, számukra minden bizonnyal az ipari parkba hamarosan betelepülő cégeknél lehet kereseti lehetőség. Mint mondta, a Mátra Cukor Zrt. vezetése annyit megígért, hogy a cukorgyári raktárakat tovább üzemelteti, így néhány álláshely megmaradhat.

A Mátra Cukor Zrt. november 19-én sajtóközleményben jelentette be: megszünteti a cukortermelést szolnoki gyárában, alkalmazottainak további sorsáról - az európai és nemzeti jogszabályoknak megfelelően - a szerkezetátalakítási program keretében a munkavállalói képviselettel közösen megalkotandó szociális terv alapján gondoskodik.

Ezzel együtt a cég társasági kvótája mintegy harmadának visszaadását tervezi, és a megmaradó 100.000 tonna lehetővé teszi, hogy szerencsi cukorgyára eredményesen és hatékonyan termeljen tovább. A szolnoki gyártás beszüntetését és a cég kvótájának csökkentését az európai cukorpiac és a cukorpiaci szabályozás változásával indokolták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását