2024. április 24. - György

A Vasas és a Barcelona együtt

Újabb lépéssel került közelebb ahhoz a Vasas SC, hogy eredményes együttműködést alakítson ki az FC Barcelonával: Markovits László, az angyalföldi sportklub ügyvezető elnöke és Zoran Savic, a katalán klub kosárlabda-szakosztályának sportigazgatója szerdán
2007. december 5. szerda 16:22 - Hírextra

A Vasas SC tájékoztatása szerint a szerződést az FC Barcelona elnöke, Joan Laporta Estruch és két alelnöke látja majd el kézjegyével.

Markovits László a közleményhez hozzátette: "Klubunk távlati tervei között szerepel, hogy hivatalos együttműködést alakítsunk ki olyan nagy múltú és sikeres klubokkal, mint például a Barcelona. A katalán klubbal létrejöttek olyan kapcsolódási pontok, amelyeknek hatására egy szoros és kizárólagos együttműködési szerződést fogunk aláírni, valamint tovább folytatódnak az egyeztetések Timkó Norbert szerződtetésével kapcsolatban. Bízunk benne, hogy megállapodásunk hosszú távú és eredményes lesz, illetve az sem elképzelhetetlen, hogy további sportágakban is létrejöjjenek hasonló együttműködések."

Az idén kezdődött kapcsolatbővítés részeként Timkó, a 16 éves, 207 centi magas, nagy tehetségnek tartott kosaras a Vasas játékosaként előbb próbajátékon, majd augusztus végén egy hivatalos felkészülési tornán is részt vett Barcelonában.

A Budapesten folytatódott tárgyalások eredményeként a két klub közös céljaként rögzítették, hogy egy közép-európai kosárlabda-utánpótlásbázist alakítsanak ki, és nyári táborokat szervezzenek a magyar fővárosban. A megvalósítást a Barcelona felügyelné, míg a programot - az MKB-Euroleasing támogatásával - a Vasas kosárlabda-szakosztálya működtetné. A szerződés célja továbbá, hogy az edzők szakmai munkáját segítse, ami magában foglalja szakmai programjuk fejlesztését és a trénerek továbbképzését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását