2024. május 4. - Mónika, Flórián

Több pénzt a gyakorlatra

Plusz ötszázmillió forintot lehet majd a szakközépiskolákban a gyakorlati képzésre fordítani, ha a parlament is jóváhagyja azt a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító javaslatot, amelynek zöld utat adott szerdán az Országgyűlés oktatási és tudomány
2007. december 5. szerda 16:18 - Hírextra

A testület tagjai a 2008-as költségvetéshez második körben benyújtott mintegy száz javaslatról szavaztak.

Igent mondtak a képviselők többek között arra az indítványra, amely a felsőoktatási szakkollégiumok támogatását ötvenmillió forintos kerettel jelenítené meg a jövő évi büdzsében, míg az Oktatásért Közalapítvány plusz 35 millió forinthoz juthat. A zánkai ifjúsági centrum további száznyolcvanmillió forinttal gazdálkodhatna, a parlament pozitív döntése esetén.

Zöld utat kapott az a javaslat is, amely az MTA könyvtárának juttatna plusz ötvenmillió forintot.
Támogatták a képviselők a szociális étkeztetésről szóló javaslatokat is, és egyhangú igen szavazatot kapott az a szocialista kezdeményezés is, amely meghagyná a kollégiumok finanszírozását a jelenlegi formában, s nem építené be a közoktatási teljesítménymutatók rendszerébe.

Kisebb vita bontakozott ki ugyanakkor az alapfokú művészeti oktatás zeneművészeti ágának normatív támogatása körül. A kormány támogatta a vonatkozó szocialista indítványt, ugyanakkor elhangzott, hogy az oktatási tárca szakállamtitkárságának alkotmányos aggályai vannak a javaslattal kapcsolatban.

Révész Máriusz (Fidesz) azt mondta, kaotikus a helyzet e téren, s ezt pártja már tavaly jelezte. Úgy vélte: az, hogy a pénzügyi és az oktatási tárca nincs egységes állásponton, azt mutatja, hogy egyetlen kérdésben sincs kialakult kormányálláspont, hanem képviselői szimpátialisták vannak.

Bencze Péterné, a pénzügyi tárca képviselője hangsúlyozta: egyetlen kormányálláspont van, a kabinet támogatja az indítványt.

A bizottság végül ezt a módosító indítványt is jóváhagyta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását