2024. április 29. - Péter

Szerdától pofozkodnak

Szerdától szombatig Hajdúsámson ad otthont a 84. felnőtt férfi ökölvívó országos bajnokságnak, amelyre 148 bokszoló adta le nevezését. Az esemény keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az ob-t a 2002-ben átadott helyi általános iskola aulájában rendez
2007. december 4. kedd 13:44 - Hírextra

A program minden nap 16 órától kezdődik, az előcsatározásokat két ringben, míg a pénteki elődöntőket és a szombati finálékat egy szorítóban bonyolítják le. Az ob-ra csak a döntő napján szednek majd belépőket.

A szervezők több aprósággal is megpróbálják emlékezetessé tenni a város történetének eddigi legrangosabb sporteseményét: a győztesek a külön erre az alkalomra készítetett bajnoki övet csatolhatnak majd a derekukra, míg a szombati jegyek mellé minden kilátogató csoki mikulást kap ajándékba.

A keddi sajtótájékoztatón Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke aláírták a jövő januári 52. Bocskai nemzetközi emlékverseny szerződését. A torna a hagyományoknak megfelelően és az előzetes érdeklődések alapján a 2008-as olimpiai kvalifikációs versenyek erősségével vetekszik majd. A január 16. és 19. között sorra kerülő viadal rendezőinek már most biztos, hogy a nevezések egy részét vissza kell utasítaniuk.

"Szerencsére vagyunk már olyan szinten, hogy válogassunk a nevezők között. Természetesen a hazai öklözők érdekeit vesszük figyelembe és olyan nemzeteket hívunk meg, amelyek bokszolóival a két kvalifikációs versenyen is összefuthatnak a mieink" - kommentálta a szelektálási kényszert Csötönyi Sándor.

Kósa Lajos elmondta, hogy a torna ezúttal az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban lesz, ez a debreceni sportcsarnokok közül a legmegfelelőbb a versenyre, nem mellékesen azért, mert az aréna közvetlen közelébe lehet elszállásolni a résztvevőket.

Debrecennel kapcsolatban elhangzott még, hogy a város is pályázott az egyik 2008-as olimpiai selejtezőre, ám a bakui licitáláson nem tudott konkurálnia az olasz és a görög szövetség 750 ezer eurós licitjeivel.

A hétvégén az európai szövetség végrehajtó bizottsági ülését rendezték meg Párizsban, amelyen Csötönyi, a szervezet megbízott vezetője bejelentette, hogy februártól nem vállalja tovább az elnöki szerepet. Ennek legfőbb oka, hogy a magyar sportvezető úgy látja, a poszt lényegesen kevesebb haszonnal jár, mint amekkora anyagi ráfordítást igényel.

Az ülés egyik komoly eredménye volt, hogy a magyar elöljáró indítványozására a bizottság elfogadta: a pekingi olimpia után ranglisták készüljenek, s a nagy versenyeken ez alapján készítsenek kiemeléseket azért, hogy elkerüljék a legjobbak idő előtti rangadóit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását