2024. április 29. - Péter

Meghalt a műszíves

Különböző szervi elégtelenségek következtében a múlt héten elhunyt az a 68 éves angol férfi, akinek a világon elsőként ültetettek be műszívet - közölte a férfi környezete.
2007. december 4. kedd 17:57 - Hírextra

Peter Houghton mellkasába hét évvel ezelőtt, 2000 júniusában ültették be a "Jarvis 2000" elnevezésű műszívet.

John Lloyd, Houghton barátja, a Heart Research UK karitatív szervezet vezetője hétfőn elmondta: Peter teljes életet élt az elmúlt hét esztendőben. Úgy találta, hogy ráadást kapott életéhez és megtett mindent, amit csak tudott.

Lloyd hangoztatta, hogy évente kilométerek ezreit tették meg karitatív tevékenységük végzése során. "Véleményem szerint tovább is élhetett volna, ha nem akart volna annyira aktív lenni" - tette hozzá.
A cardiomiopátiában - a szív pumpafunkciójának károsodásában - szenvedő Peter Houghton mellkasába 2000 júniusában az oxfordi John Radcliffe kórházban 14 órás műtéttel tartós műszívet ültettek be. Az orvosok szerint még legfeljebb néhány hetet élhetett volna a férfi, amikoris elszánta magát a műtétre.

A műszív a vérkeringést támogatva fokozza a vér áramlását az egész testben. Abban az időben az volt a létező legkisebb és leghalkabb készülék, amelyet a páciens egyik füle mögött elhelyezett titán implantációhoz kapcsolódó elem működtetett.

Houghton 2004. augusztus 11-én megdöntötte a szív mesterséges megsegítésének köszönhető 1513 napos túlélés addigi rekordját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását