2024. március 29. - Auguszta

Áprilisig népszavazás kell

Tarlós István szerint április végéig sort kell keríteni a Fidesz által kezdeményezett referendumra a vizitdíj, a tandíj, valamint a kórházi napidíj kérdésében. A párt népszavazási kampányának vezetője erről sajtótájékoztatón beszélt kedden, Pécsett.
2007. december 4. kedd 22:20 - Hírextra

Sólyom László köztársasági elnöknek van demokrácia érzéke. Azt hiszem, a rendelkezésére álló "tartalék időket" nem fogja kihasználni. Nem én döntök, de a népszavazásra emberi számítások szerint április végéig sort kell keríteni - mondta a politikus.

Tarlós István arra a keddi hírre, miszerint az illetékes hivatal összeszámolta a Fidesz három népszavazási kezdeményezésében összegyűjtött aláírásokat és szerdán összeül az Országos Választási Bizottság (OVB), úgy reagált: "teszik a kötelességüket".

Megjegyezte ugyanakkor, hogy "nem ment túl gyorsan a dolog, nem nagyon csipkedték magukat". De úgy tűnik, állják a szavukat, hiszen Rytkó Emilia, az Országos Választási Iroda vezetője utolsó időpontként december nyolcadikát határozta meg.

Elismerésemet viszont nem tudom kifejezni, mert a lakatosnak sem ismeri el senki, ha a normaidőn belül megcsinálja a kalapácsot - tette hozzá a politikus.

A Fidesz népszavazási kampányának vezetője a referendumról szólva úgy fogalmazott, hogy annak legfontosabb célja az, ha egy kormány éppen a legfontosabb alapellátások terén tervszerűen, tudatosan, következetesen és tartósan ellentétes gyakorlatot folytat a programjában megfogalmazottnál, akkor arra a nép válaszolhasson.

Tarlós István szólt arról is, hogy eddig huszonhat településre látogatott el a népszavazási kampánnyal összefüggő, november elején meghirdetett országjáró körútja során. Kedden Pécsen kívül Dombóváron, Komlón és Mohácson kampányolt.

Útjaim során azt tapasztaltam, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a referendum iránt, és az aláírásgyűjtő íveket baloldali szavazók is tömegesen írták alá - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását