2024. május 2. - Zsigmond

Menjen már el a bérlő!

Tarthatatlannak tartja a bérlője működése kapcsán kialakult helyzetet a budapesti Fészek Művészklub, amelynek vezetése abban bízik, hogy a bíróság a vendéglátó helyiségeket üzemeltető társaságot mielőbb az intézmény területének elhagyására kényszeríti.
2007. október 4. csütörtök 06:38 - Hírextra

A kialakult helyzet mindenre rányomja a bélyegét, a művészi munkára is - mondta Galambos Tibor igazgató az MTI-nek szerdán, miután nyílt levélben fordult a nyilvánossághoz.

Közlése szerint a bérlő a műemlék épület udvarán "söntést" létesített, amit az építési, műemléki hatóságok előírásait semmibe véve, a jogérvényes szerződést felrúgva működtet.

Januárban felbontották a szerződést a bérlővel (Fészek Restaurant Kft.), de az nem hajlandó elhagyni a területet. Műemlékvédelmi határozat is született, de azt sem hajtják végre. A művészklub tulajdonosaként egyesületük többször is kihívta a rendőrséget, majd márciusban a bírósághoz fordult - tette hozzá.

"Nyilván arra számítanak, hogy két-három év, mire a jogerős ítélet megszületik" - közölte Galambos Tibor.

Szólt arról is, hogy a hatóság korábban limitálta a "söntés" nyitva tartását 24 óráig és letiltotta a zeneszolgáltatást.

Kitért arra, hogy a társaság egy éve nem fizeti a működés csaknem egyharmadát kitevő bérleti díjat, így az intézmény létfenntartása érdekében meglévő értékeikből kellett néhányat aukcióra bocsátaniuk: öt festményt adtak el.

"Felfúrták a bejárati ajtózárainkat, erőszakkal kicserélték zárainkat, a házunk biztonságát szolgáló védőrács bezárását +erős ember+ odaállításával rendre megakadályozzák" - érzékeltette a kialakult helyzetet az igazgató.

Galambos Tibor közölte: abban bíznak, hogy sürgősséggel tárgyalják az ügyet a bíróságon. Már kezdeményezték ezt, eddig azonban eredménytelenül - tette hozzá.

A Fészek Restaurant Kft. vezetőivel az MTI-nek nem sikerült szerdán beszélnie. A társaság egyik munkatársa a távirati irodát az egyik tulajdonoshoz irányította, aki azonban nem volt elérhető.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását