2024. április 29. - Péter

A Kreml csalódott

Hiába nyert fölényesen a hétvégi orosz parlamenti választásokon Vlagyimir Putyin pártja, a Kreml mégis csalódott az eredmény miatt- írták orosz lapok keddi számukban. Közben a legnagyobb független orosz választásfigyelő szervezet közölte, hogy vizsgálatuk
2007. december 4. kedd 14:59 - Hírextra
A Kommerszant és a Nezaviszimaja című újságok is arról számoltak be, hogy a Kremlben csalódottan vették tudomásul az Egységes Oroszország párt 64,1 százalékos eredményét, mert az kevesebb, mint a Putyinra leadott szavazatok aránya a 2004-es elnökválasztáson. Akkor a választópolgárok 71 százaléka adta le rá a voksát.

Az eredmény azért okozott csalódást, mert azt úgy harangozták be, mint a putyini politika folytatásáról szóló népszavazást- emlékeztetnek a lapok. Külön kiemelték, mint a nem megfelelő arányú győzelem bizonyítékát, hogy Putyin, mint a nyertes párt legfőbb jelöltje nem volt ott a párt székházában az eredményhirdetéskor, és nem vett részt a győzelmi ünnepségeken sem.

Közben a legnagyobb független választásfigyelő szervezet, a Golos vezetője közölte, hogy a hétvégi választás nem tekinthető szabadnak. A szervezet 2500 megfigyelőt küldött szét vasárnap, olyan újságírókat használva, akik könnyen bejuthattak a szavazóhelyiségekbe.

A választások után több nyugati állam és szervezet is közölte, hogy a voksolás nem volt szabad és igazságos, sürgetve az orosz hatóságokat, hogy vizsgálják ki a visszaélésekről szóló jelentéseket. Az orosz központi választási bizottság szerint azonban nem történt olyan visszaélés, amely miatt meg lehetne kérdőjelezni a végeredményt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását