2024. március 29. - Auguszta

Mindenből musicalt csinálnak

Az Aida, valamint a Diótörő és Egérkirály című produkcióval Budapesten lép fel decemberben a Székesfehérvári Vörösmarty Színház társulata - mondta Szurdi Miklós igazgató a társulat hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
2007. december 3. hétfő 18:34 - Hírextra

A karácsonyi családi musicalt december 26-án, az óegyiptomi történet Elton John- és Tim Rice-féle musicalváltozatát december 27-én láthatja a közönség a Syma Sport- és Rendezvényközpontban - tette hozzá Szurdi Miklós, aki a két darab rendezője is egyben.

Szólt arról, hogy a két musical közül az egyik a legrégebbi vállalkozása a színháznak, a másik a legújabb. Felidézte. hogy a Szomor Györggyel közösen rendezett Aida című musicalt július 27-én mutatták be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, azóta pedig a székesfehérvári színház repertoárján szerepel.

Kitért arra, hogy nyáron a Music Theatre International musical-ügynökségtől a társulat megkapta a CD-jogot, továbbá az ausztriai játszás jogát is. Az Aida-CD három nap múlva a boltokba kerül - mondta a rendező.

Oláh Yetti, a színház művészeti főtitkára hozzátette: az ausztriai előadásokkal kapcsolatban már folynak a tárgyalások, Klagenfurtban játszanák júniusban a produkciót. A szereplők a prózát németül, a dalokat angolul adják majd elő - mutatott rá, megjegyezve, hogy mindkét szereposztás színészei készülnek a meghallgatásra, a végleges szereplőgárdáról pedig a külföldi producer és alkotói csapat hoz majd döntést.

Mint mondta, az Aida mindkét szereposztásának énekesei hallhatóak a CD-n, amelynek bemutatóján, december 6-án a Vörösmarty Színházban az előadás előtt egész nap dedikálást tartanak a művészek.

Az Aida budapesti előadásában a címszerepet éneklő Oláh Ibolya mellett Szomor Györgyöt, Xantus Barbarát, Kálloy Molnár Pétert, Gulyás Hermann Sándort, Kolos Istvánt, Quintus Konrádot és Csizmadia Ildikót láthatják a nézők.

Szurdi Miklós a színház legrégebbi vállalkozásáról, a Diótörő és Egérkirály című musicalről szólva elmondta: a darabot E. T. A. Hoffmann meséje alapján írta, a zenét Szomor György szerezte, a dalszövegeket Valla Attila jegyzi. Hozzátette: a családi musicalt négy éve mutatták be a békéscsabai színházzal közösen, de minden év decemberében újra műsorra tűzik. Eddig 100-120 előadást játszottak a darabból, és a zenei anyagot CD-n is kiadták.

Kitért arra, hogy az előadás szereposztása minden évben kicsit változik, az idén Egérkirály szerepét Szabó Győző veszi át. Mint mondta, a karácsonyi időszakban Székesfehérváron öt előadást játszanak, emellett több nagyváros - Győr, Szombathely és Debrecen - sportcsarnokában mutatják be a musicalt.

A budapesti előadásban többek között Keller Jánost, Csizmadia Ildikót, Quintus Konrádot, Brunner Mártát, Szabó Győzőt, Zsurzs Katit és Szomor Györgyöt láthatja a közönség.

Szurdi Miklós beszélt arról, hogy a Vörösmarty Színház az ország egyik legfiatalabb társulata, mintegy 12 éve alakult. A társulat a jelenlegi formában négy éve működik, két éve új épületben - mondta.

Hozzátette, hogy az eltelt négy év alatt csaknem megduplázták eladott bérleteik számát: míg négy éve 5.700 addig jelenleg 10.400 bérletes nézővel számolhatnak, s 98-99 százalékos kihasználtsággal működik a színház, amelynek repertoárja Shakespeare-től Turgenyeven át, klasszikusoktól a kortárs magyar és külföldi darabokig terjed.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását