2024. május 6. - Ivett, Frida

Lottólázban ég az ország, Európa legnagyobb nyereménye miatt

Lottólázban ég Németország. A német lottó történetének rekordnyereménye, 43 millió euró (10,76 milliárd forint) ugyanis szerdán találhat gazdára, amennyiben lesz szerencsés nyertes.
2007. december 3. hétfő 16:35 - Hírextra

Az elmúlt hetekben az országban senki nem ért el telitalálatot, azaz a 49 szám közül senkinek nem sikerült eltalálni azt a hat - és a főnyereményt jelentő plusz egy - számot, amelyet minden szerdán és szombaton húznak ki az ARD televízió stúdiójában, közvetlenül az esti híradó előtt.

Ez is magyarázza, hogy hetek óta valósággal kígyóznak a sorok a trafikok, az újságos üzletek és a nagyobb bevásárló központok előtt, ahol lottószelvényt lehet kitölteni, illetve bedobni. Múlt hét szombaton ezek a sorok már rekordhosszúságúak a voltak, s a hivatalos statisztika szerint 25 millióan töltöttek ki érvényesen szelvényt.

Hiába. Legalábbis főnyeremény-szempontból. Október 24 óta ez ugyanis senkinek nem sikerült. A krónikák szerint a német lottó több mint 50 éves történetében hasonló esetre még nem került sor, s ez magyarázza, hogy rekordnyeremény halmozódott fel.

Mindenesetre a német lottó és totó társaságnak ez óriási bevételt jelent. A társaság szóvivője közölte: arra számítanak, hogy a szerdai sorsolás előtt rekordszámú szelvény kel el. Az árusító helyeket igyekeznek felkészíteni a várható még nagyobb "ostromra".

Természetesen semmi garancia nincs arra, hogy a szerencse e hét szerdáján vagy szombatján bárkire is ráköszönt. S amennyiben ez utóbbi forgatókönyv következik be, a rekordnyeremény "elúszik". Ha december 12-ig senki nem ér el hat plusz egy találatot, a felhalmozódott nyereményt hozzácsapják a hattalálatosokéhoz. S ha hatot sem ér el senki, akkor az ötösök gazdagodhatnak meg jobban az átlagosnál. S így megy lefelé egészen a három találatig, ám, hogy egyetlen négyes se legyen, teljesen kizárt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását