2024. április 19. - Emma

Kocsmapletykából "kindersurprise"

"Kakukktojásos" kocsmapletykázás miatt csináltatott gyermekéről "eredetiségvizsgálatot" egy házaspár Csehországban, ami igazi "kindersurprise-t" szült: kiderült, hogy nem a férjtől származik a 10 hónapos lányka, de a feleségtől sem.
2007. október 4. csütörtök 13:09 - Hírextra
A pletyka amiatt indult meg, hogy a gyermek szőke, szülei viszont sötéthajúak. Eleinte inkább csak legyintettek a szóbeszédre, ám idővel a férjben munkálkodni kezdett a kételymétely. Hűtlenséggel vádolta feleségét, ami már az asszonynak is sok volt, ráadásul az ivócimborák kitartó kocsmai viccelődése, "kakukkolása" neki is kezdett az idegeire menni. A pár DNS-teszteket készíttetett, a vizsgálatoknak a feleség is készséggel alávetette magát. Az eredmény: az általuk nevelt gyermeknek minden kétséget kizáróan egyikük se vérbeli szülője.

Ezek után csakis csere jöhetett szóba a rejtély megfejtéseként. A vétkes nagy valószínűséggel a dél-morvaországi Trebíc városka kórháza. A szülők most saját gyermeküket és 10 millió korona kártérítést követelnek a kórháztól, a rendőrség pedig megkezdte a szokatlan ügy kivizsgálását.

"Keressük azokat a kismamákat, akik tavaly decemberben a kórházban tartózkodtak, különösen azokat, akik ugyanazon a napon szültek, mint az érintett fiatalasszony" - mondta Marcela Levická rendőrségi szóvivő.

"Amennyiben a gyerekcsere nem volt szándékos, akkor valószínűleg nem indítunk senki ellen büntetőeljárást és a kórházra hagyjuk az ügy elintézését" - jegyezte meg. Egyelőre azonban senki sem tud semmi biztosat.

Azon a bizonyos decemberi napon a trebíci kórházban öt gyermek született: négy kislány és egy fiú. Az utóbbi kiesik a gyanúsak köréből, de nem kizárt a kórházban lévő többi csecsemővel való csere sem. Őket azonban csak később kívánják vizsgálgatni, persze csak akkor, ha az egyazon napon született lánykák körében nem találnák meg az igazi Nikolka Brozovát - ez a gyermek neve.

A kórház igazgatója úgy véli, hogy alkalmazottai nem követtek el semmiféle hibát, főleg nem szándékosan, ezért feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Ha esetleg az derülne ki, hogy a csecsemőcsere szándékos volt, akkor a tettest a hatályos törvények szerint akár tíz évre is börtönbe zárhatják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását