2024. március 29. - Auguszta

Irak tanul a magyar börtönöktől

A magyar büntetés-végrehajtási rendszer tanulmányozása céljából töltött mintegy két hetet két iraki büntetés-végrehajtási intézet parancsnok-helyettese Magyarországon - tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az MTI-t hétfőn.
2007. december 3. hétfő 16:06 - Hírextra
A két bagdadi intézmény helyettes parancsnokainak szakmai tanulmányútját az iraki jogállamiság megszilárdítását elősegítő európai uniós polgári válságkezelési misszió (EUJUST LEX) koordinálta.
Mahdi Szalih al-Kafadzsi, a bagdadi Kadhymia női büntetés-végrehajtási intézet, valamint Nihad Zaidan Obaid al-Zubaidi, a bagdadi 3. Rusafa büntetés-végrehajtási intézet parancsnok-helyettese november 18. és 30. között szakmai képzéseken vettek részt Magyarországon.

Az iraki szakemberek elsősorban azt tanulmányozták, hogy egy demokratikus jogállamban milyen értékek mentén szerveződik a büntetés-végrehajtási szervezet tevékenysége - közölte a BVOP.
Mint azt közleményükben írják, a tanulmányút során a teljes szervezetről tájékozódtak, többek között a jogszabályi környezetről, az előzetes letartóztatás és a szabadságvesztés végrehajtásáról, a szolgálatszervezésről, a felügyeletről, a nevelők munkájáról, az egészségügyi ellátásról, az élelmezésről, a lelki gondozásról, a civil szervezetekkel való együttműködésről, valamint a foglalkoztatásról is.

A bagdadi szakemberek a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, a Budapesti Fegyház és Börtönbe, valamint a Kalocsai Fegyház és Börtönbe is ellátogattak.

Azzal kapcsolatban, hogy miért csak napokkal a tanulmányút után adott tájékoztatást a BVOP, az MTI megkeresésére azt válaszolták, hogy a misszió által koordinált programok kialakult gyakorlata szerint a fogadó országok a tanulmányút befejezése után adnak tájékoztatást a lezárult projektekről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását