2024. május 20. - Bernát, Felícia

Ez ám az inflagranti!

Tetten érték és elfogták a különösen jelentős kárt okozó csalási kísérlet elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két férfit Budapesten - közölte a BRFK sajtóügyeletese az MTI-vel.
2007. március 7. szerda 06:52 - Hírextra
Több budapesti székhelyű pénzintézet tett feljelentést ismeretlen elkövetők ellen, akik több esetben, összesen több mint 2 milliárd 400 millió forintot kívántak beszedési megbízással különböző multinacionális cégek számlájáról átutalva megszerezni.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetők egyike még 2006. végén megvásárolt egy gazdasági társaságot, majd ennek tulajdonos-ügyvezetőjeként több budapesti banknál, illetve külföldön is bankszámlákat nyitott - részletezte a sajtóügyeletes.

Ezt követően 2007. februárjában a számlák felett teljes körű rendelkezési jogot jegyeztetett be bűntársa részére, aki az ő megbízásából, a kft. nevében két beszedési megbízást adott be, 894 millió, illetve 810 millió forint értékben. Ezen összegeket a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma nevében kibocsátott, hamis jogerős fizetési meghagyások alapján, a társaság számlájára kellett volna átutalni.

Egyikük, ugyanezen a napon egy másik pénzintézetnél szintén hasonló módon 801 millió 415 ezer forintra adott beszedési megbízást, majd egy budapesti, V. kerületi bankfiókból 150 millió forintot akart felvenni a kft. bankszámlájáról, amiről a szükséges nyomtatványt kitöltötte, majd távozott a bankból.

A délutáni órákban a két csaló együtt, ismételten megjelent a pénzintézetnél, ahol a rendőrök a banki dolgozókkal együtt működve, tetten érték és elfogták őket. A cégeket nem érte anyagi veszteség. Az elkövetők előzetes letartóztatásba kerültek - közölte a BRFK sajtügyeletese.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását