2024. április 28. - Valéria

Két és fél évet kapott robbanószerek miatt

A Kazincbarcikai Városi Ügyészség robbantószerrel visszaélés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy 40 éves férfi ellen.
2010. november 23. kedd 13:44 - HírExtra
Martossy György elmondta, hogy a vádlott és családja már korábban is haragos viszonyban állt egy falubeli, martonyi családdal. Két évvel ezelőtt, májusban a település utcáján a vádlott ismét szóváltásba keveredett a rivális család tagjaival.

Szóváltások, kölcsönös fenyegetőzések zajlottak egész nap, majd többen gyülekezni kezdtek a vádlott háza előtt. A férfi, hogy a csoportosulást feloszlassa, két, általa készített csőbombát dobott az udvarra, és a nála lévő flóbertpisztollyal több lövést is leadott feléjük - közölte a sajtószóvivő.

A vádlott ezután, kihasználva a robbanás és a lövések okozta ijedelmet, lakásából a közeli erdőbe menekült. A helyszínen maradtak ezután kővel dobálták meg a férfi házát, a felesége elmenekült.

Martossy György kitért arra, hogy a lövésektől egy asszony a karján, egy férfi a nyakán könnyebben megsérült. A szakértő megállapította, hogy a vádlott által készített csőbomba tartalma ugyan nem minősül robbanóanyagnak, de a használt pirotechnikai gyutacs már robbantószer, és használatát a jogszabály engedélyhez köti. Ilyen engedélye a férfinak nem volt.

A Kazincbarcikai Városi Bíróság a közelmúltban hozott ítéletével a vádlottat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és két év hat hónap börtönre ítélte, valamint három évre eltiltotta a közügyektől. A vádlott védekezésében jogos védelmi helyzetre hivatkozott, miszerint a 20-30 fős tömegnél ütő- és vágóeszközök voltak, ezért életét, testi épségét veszélyben érezte. A helyszínre néhány perc alatt kiérkező rendőrök azonban ilyet nem tapasztaltak, és a kihallgatott tanúk sem erősítették meg a vádlott állítását.

A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását