2024. május 3. - Tímea, Irma

Megbüntethetik a diákokat

Akár 30 000 eurónyi (7,5 millió forint)pénzbüntetést is kiszabhatnak a jövőben a magánszféra védelmének érdekében azon olasz diákra, aki mobiltelefonjával felvételeket készít az osztályteremben.
2007. december 2. vasárnap 17:09 - Hírextra
Giuseppe Fioroni olasz oktatásügyi miniszter vasszigorral akar fellépni az ellen, hogy tanulók az osztályteremben felvételeket készítsenek mobiltelefonjukkal. A pénzbüntetés mellett az iskola vezetősége súlyos fegyelmi büntetést is kiszabhat majd a tanulóra.

A miniszter egy hétvégi nyilatkozatában hangsúlyozta: "a tanulóknak tudniuk kell, hogy a mobiltelefonos fotózással sértik a magánszférát és kárt is okozhatnak". Fioroni a tilalommal elejét akarja venni annak, hogy osztálytermekben videofelvételeket készítsenek és azután azokat feltegyék az internetre.

A készülő kormányzati intézkedés válasz egész sor botrányra. A dél-itáliai Leccában például tanulók óra közben szexuálisan molesztálták tanárnőjüket, azt maroktelefonnal lefotózták és azután a fotókat feltették az internetre. Egy másik esetben szülők megvertek egy tanárt, amiért az iskolában gyerekük maroktelefonját elvették. Becslések szerint Olaszországban az 14 és 16 év közötti iskolások 90 százalékának van mobiltelefonja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását