2024. május 14. - Bonifác

Két év múlva indítják újra az atomerőművet

Csak két év múlva indíthatják újra Japán legnagyobb atomerőművét, ami nyáron sérült meg egy földrengésben, közölte szombaton az ország nukleáris biztonsági ügynökségének helyettes igazgatója. A Tokiótól 250 kilométerre északra található atomerőműből a júl
2007. december 2. vasárnap 07:22 - Hírextra
A hét reaktoros Kasivazaki-Kariva erőművet legalább két évig nem indítják el, és akkor is csak legfeljebb három reaktor kezdheti meg az áramtermelést, közölte a tokiói francia nagykövetségen tartott tanácskozáson Akira Sakakibara. A ipari és nukleáris biztonsági ügynökség helyettes igazgatója elmondta, hogy pénteken újabb hibákat fedeztek fel a erőműben, és ezért továbbra is folytatni kell az erőmű vizsgálatát.

A 6,8-as erősségű földrengés után az ENSZ atomellenőrei is megvizsgálták augusztusban az erőművet, biztonságosnak ítélve azt. Sakakibara azonban elmondta, hogy több ezer berendezést kell még ellenőrizni, hogy egyértelműen biztonságosnak ítélhessék az atomerőművet. Korábban még arról számoltak be, hogy egy év kell az erőmű újraindításához.

A világ legnagyobbjának számító Kasivazaki-Kariva erőmű kilenc kilométerre található a július 16-i földrengés epicentrumától. Az atomerőműből a földmozgás után nemcsak radioaktív víz szivárgott, de kisebb tűz is keletkezett a létesítményben. Az erőmű működését részben már közvetlenül a földrengés után felfüggesztették. Az ipari miniszter akkor a hét reaktorból négy lezárását rendelte el, két nappal később pedig az összes blokkot lekapcsolták egy újabb szivárgás után.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását