2024. április 25. - Márk

Négymilliárd mobiltelefon-előfizető

A mobiltelefon-előfizetők száma idén év végére világszerte el fogja érni a négymilliárdot - közölte Hamadoun Touré, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) főtitkára csütörtökön New Yorkban.
2008. szeptember 25. csütörtök 20:10 - Hírextra
Az előfizetések száma az utóbbi 8 évben évente 25 százalékkal emelkedett - mondta el az ENSZ szakosított szervezetének irányítója az úgynevezett Milleniumi Fejlesztési Célok teljesítéséről rendezett konferencián.

Míg a mobiltelefonok elterjedtségi mutatója 2000-ben csak 12 százalék volt, 2008 végére már meghaladja a 60 százalékot.

Az ITU főtitkárának értékelése szerint a 4 milliárd előfizetés révén lehetővé válik, hogy az egész világ részesülhessen az információs és kommunikációs technológia előnyeiből. Mint mondta, a mobiltelefonos elterjedtségnek ez a szintje katalizátorként hat a Milleniumi Fejlesztési Célok elérésében.

Az ITU közlése szerint a mobiltelefonos előfizetések száma régiónként és országonkánt lényegesen eltéresket mutat. A legnagyobb arányú növekedést az olyan gyorsan fejlődő országokban rögzítették, mint Brazília, Oroszország, India és Kína; csak ebben a négy országban az év végére 1,3 milliárd mobil-előfizető lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását